Λεωφ. Μαραθώνος 57, Πικέρμι

Autogas

Υγραεριοκίνηση

Υγραεριοκίνηση αυτοκινήτων

Το υγραέριο, ή αλλιώς Υγροποιημένο Αέριο Πετρελαίου (Liquified Petroleum Gas), είναι ένα μίγμα προπανίου και βουτανίου. Το LPG παράγεται κατά την εξόρυξη και ξήρανση του φυσικού αερίου και τη διύλιση πετρελαίου και αποτελεί πηγή ενέργειας με εκατοντάδες εφαρμογές: από την οικιακή χρήση μέχρι τη βιομηχανία και φυσικά ως εναλλακτικό καύσιμο στα αυτοκίνητα.

Το υγραέριο, σε αντίθεση με το φυσικό αέριο, έχει τη μοναδική ιδιότητα να είναι σε αέρια κατάσταση στις συνήθεις συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, αλλά να υγροποιείται εύκολα υπό μέτρια πίεση (2bar). Το γεγονός αυτό του δίνει μεγάλα πλεονεκτήματα όσο αφορά στην μεταφορά και στην αποθήκευση του.

Οι φυσικοχημικές του ιδιότητες ενισχύουν την καλή λειτουργία του κινητήρα: Η καύση του υγραερίου δεν αφήνει κατάλοιπα άνθρακα τα οποία είναι υπεύθυνα για την πρόωρη φθορά του κινητήρα. Ταυτόχρονα αυξάνει το χρόνο ζωής των μπουζί, των λαδιών και των υπολοίπων μερών του κινητήρα.

Εγκατάσταση συστήματος κίνησης υγραερίου στο αυτοκίνητο σας

Η εταιρία Λεοντίδης Group, έχοντας υπόψη πάντα τις ανάγκες των πελατών μας και κατανοώντας πλήρως την επιθυμία τους, για οικονομικότερη μετακίνηση στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις στις εγκαταστάσεις συστημάτων μετατροπής υγραερίου / υγραεριοκίνηση (LPG) στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Η προσέγγιση μας είναι αυστηρά επαγγελματική δίνοντας σημασία σε όλες τις λεπτομέρειες που έχει η συγκεκριμένη μετατροπή.

Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης σε μεγάλη γκάμα εταιριών αυτοκινήτων και μοντέλων με κινητήρες ατμοσφαιρικούς ή turbo αλλά και κινητήρες άμεσου ψεκασμού.

Τα χαμόγελα των ευχαριστημένων πελατών μας είναι η μεγαλύτερη καταξίωσή μας!

Συντήρηση συστημάτων υγραεριοκίνησης

Για την ομαλή λειτουργία του  συστήματος και τη σωστή εκκίνηση του κινητήρα  είναι απαραίτητο να  έχετε μόνιμα στο ρεζερβουάρ ¼ του ρεζερβουάρ βενζίνης. (Το σύστημα θα λειτουργεί καλύτερα και θα αποφύγετε πιθανή βλάβη της ηλεκτρικής αντλίας βενζίνης του αυτοκινήτου).

Η τακτική συντήρηση του συστήματος υγραερίου θα πρέπει να γίνεται μόνο από τεχνικούς της Λεοντίδης Group.

Η δεξαμενή του υγραερίου θα πρέπει να αντικατασταθεί υποχρεωτικά στην 10ετία.

Πρόγραμμα Συντήρησης:

Εκτός από την προτεινόμενη συντήρηση που προβλέπει ο κατασκευαστής του οχήματος σας, χρειάζεται να ακολουθείτε και το εξής πρόγραμμα συντήρησης του συστήματος υγραεριοκίνησης:

Μετά από 1.500km:

 • Έλεγχος της ρύθμισης των παραμέτρων βενζίνης και υγραερίου.

Κάθε 15.000km ή ανά 12 μήνες:

 • Έλεγχος ρυθμίσεων.
 • Έλεγχος μπουζί και φίλτρου αέρος.
 • Αντικατάσταση φίλτρου υγραερίου (υγρής φάσης).
 • Αντικατάσταση φίλτρου υγραερίου (αέριας φάσης).

Κάθε 100.000km

 • Τεχνικός έλεγχος ηλεκτροβαλβίδων.
 • Τεχνικός έλεγχος Πνεύμονα.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της υγραεριοκίνησης;

Υπέρ:

 • Το υγραέριο είναι φθηνό
 • Το υγραέριο είναι πολύ πιο καθαρό και πιο ασφαλές καύσιμο συγκριτικά με τη βενζίνη και το πετρέλαιο


Κατά:

 • Το κόστος μετατροπής
 • Ο χώρος που καταλαμβάνει η δεξαμενή του υγραερίου
 • Ο μικρός αριθμός πρατηρίων ανεφοδιασμού που υπάρχουν στην Ελλάδα
 • Η έλλειψη πραγματικά εξειδικευμένου μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού καθώς και εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων μηχανικών
Στην εταιρία μας μπορούμε να σας εγγυηθούμε την ποιότητα και τη σωστή λειτουργία της μετατροπής. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αναλαμβάνουμε τη μετατροπή και του δικού σας αυτοκινήτου κάθε μάρκας και μοντέλου με λογικό κόστος. Μπορούμε να σας προτείνουμε λύσεις για το σημείο τοποθέτησης της δεξαμενής και τις κατάλληλες διαστάσεις για το δικό σας αυτοκίνητο (τύπου donat ή πούρου). Πλέον, όλο και περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων διαθέτουν υγραέριο, ενώ αυξημένο είναι και το ποσοστό των αδειών που έχουν ζητηθεί το 2010 για την έναρξη νέων πρατηρίων με υγραέριο σε όλη την Ελλάδα.
Μήπως προκαλέσω φθορά στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου;
Τελικά είναι ασφαλές να κουβαλάμε στο αυτοκίνητο μας μια δεξαμενή γεμάτη με υγραέριο;
Πολλοί μας ρωτάνε ότι έχουν ακούσει πως οι βαλβίδες φθείρονται (ξεραίνονται) πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τη βενζίνη.
Οι επιδόσεις και η κατανάλωση του υγραερίου είναι ίδια με της βενζίνης;

Λεοντίδης Group

H Λεοντίδης Group αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο των πετρελαιοειδών τα τελευταία 40 χρόνια.

περισσότερο